Just i dag har den underbara solen lyst från en klar himmel och ger hopp om att även i år kommer det bli vår igen – snart!

Detta är kanske årets gråaste och energi-fattigaste månad. Kylan i luften liksom kryper in, nästan omöjlig att hålla ifrån sig, tar kraft och torkar ut oss.

Februari är tiden då vi oftast är som tröttast. Vi känner oss lika grå och orkeslösa.

Samtidigt vaknar nu viljan – vi vill – vi längtar efter energi!

Dags då för lite lättare trix och fix tänker jag. Små enkla redskap som ger en hjälp till känslan och höja energin. Utifrån och in:)

 

En yttre energihöjare – makeup, hår och skäggvård.

Alla tycker om att känna sig fina. Det är en urinstinkt som jag brukar säga:)

 

Först och främst måste sägas:

Inga yttre skönhetsförhöjare av hår, skägg eller makeup blir riktigt bra om du inte först tagit hand om din hud.

Vårda din hud, naglar, hår och skägg från grunden med bra val!

Helst osyntetiskt, naturligt, som likt mat, som bygger upp även långsiktigt – hållbart för helheten.

Ta hjälp med hur och vad du bäst tvättar med men också vad du tillföra huden av oljor och fukt. Vi som jobbar med detta varje dag vill mer än gärna hjälpa dig rätt som håller torrheten, reaktiviteten eller din förhöjda talgproduktion borta och i balans.

Unna dig en behandling då och då. Det ger en bra grund och är en investering som dessutom blir en energihöjare för hela kroppen då alla må-bra hormonerna aktiveras.

Dessutom tycker jag att det är viktigt att tillägga att jag tror på makeup och styling som ska höja och ge dig en lyftande känsla.

Inte göra om – för du är bra nog!

 

Makeup är ett redskap som sätter färg tillfälligt. När vi känner oss lite grå, har tappat lite kraft och behöver den där yttre snabbare tillståndskontrollen.

Makeup ska få oss att må bra – hela vägen.

Hållbar skönhet kommer från de byggstenar vi tar oss tid att lägga inifrån. Makeup och styling blir då också mycket mer kul, bejakande och livgivande.

Nog tjatat om det:)

Nu börjar vi!

Hur du höjer din hudton.

Använd en foundation. Det ger en jämn nyans och struktur av din grundton på hud. Den ska vara så nära just din egna grundton. Allt annat ser onaturligt ut. Rätt nyans bidrar till att det än mer framhöjer din blick och dina vackra drag.

Det finns flera varianter. Något som passar de flesta.

  1. Mineralpuder i lös form. Ser ut som ett puder men ser inte pudrig ut. Den appliceras mycket enkelt med en kabukiborste med lätta cirklande rörelser och smälter in på huden av dess värme  och ger ett naturligt intryck. Jag vågar påstå att ingen kan misslyckas med denna. Omtyckt även av männen då man inte ser sminkad ut.
  2. Flytande foundation, även denna med mineraler som pigment. Gillas mycket av de som är torrare i huden då basen är vegetabiliska oljor. De ger en högre glow och täckande egenskap utan att kännas kladdig eller att huden ser oljig ut. Den kan appliceras med fingrarna eller med den smarta makeup svampen som är spetsig i ena änden. Så kommer man lättare till nära ögat och näsvingarna. Denna kan man med fördel, för ett tunnare resultat, även blanda med sin dagcreme. Då får du en så kallat BB-creme. En färgad dagcreme.
  3. Ett pressat mineralpuder i en behändig ask. Lätt att ta med och fylla på av under dagen. Gillas av dem som vill ha en hög täckförmåga, behöver och vill dölja mer eller har en fetare hud som behöver mattas ner. I den spegelförsedda asken ligger en smidig makeupsvamp för applicering när helst du behöver.

 

Alla dessa finns i flertalet nyanser. Jag hjälper dig gärna ta ut din som passar dig bäst.

Ett extra tips för supertorra och dig som tycker makeup inte är kul!

När det är riktigt kallt eller vädret växlar snabbt så kan vi super-torrisar ändå känna att huden stramar tillfälligt. Extra bra att veta om, fast du genomgående använder helt naturlig makeup och har bra hudvård i alla lagren, tycker att makeupen känns torr.

Ta lite av Face Balm även ovanpå den flytande foundationen! Det går super duper!

Dessutom ger det dig ett extra skydd mot väder och vind. Win Win!!

Sen kan du ju alltid om du vill ha en lätt ton utan att lägga makeup använda en brun-utan-sol.

Och nej! ; Det är inte svårt, behöver inte bli ojämnt. Jag hjälper dig enkelt även här…..eller gör ett blogginlägg om det längre fram:)

 

 

En hint om våren.

Även detta året fortsätter med färg, färg och färg! Härligt!!!

Redan nu ser vi de rosa och blåa tonerna träda in i garderoben och därför vill jag slå ett slag för det som ger en godiskänsla till makeupen:)

 

Candy Bluch är rouget till dina kinder som ger en pigg nyans. Den ser lite galet mycket rosa ut i paletten men den blir så där fint frisk på huden. Den finns separat i ordinarie sortiment för 189 kr men ett hett tips är: samlingsasken Spackling Midnight!

Där i finns både Candy, som även kan läggas som ögonskugga, och denna härliga blå skuggan som matchar allt jeansmode. Den silvriga skuggan är fin som higtlight till fest eller i inre ögonvrån för att öppna blicken. Detta är en specialutgåva för endast 299 kr och jag har några kvar i Butiken.

 

I butiken och på salongen, där behandlingar för flera holistiska sköna val finns, är jag som ni säkert vet vid detta laget Torsdagar och Fredag. Men du kan alltid kontakta mig även andra dagar för råd genom att boka konsultationstid på telefon, kostnadsfritt. Kolla via bokningen som du kommer till via länken någon rad upp.

Sen ska du, om du inte redan har, så klart notera vår eventkväll den 28 februari kl 18.30-20.00 – Vilja Våga Vara Vacker.

Detta är en kväll full av inspiration som kan ge energi av flera holistiska redskap av skönhet inifrån och utanpå. Tipsa gärna någon du tror skulle tycka det här med medveten skönhet känns spännande.

Du läser mer och kan boka här

Våga Vilja Vara Vacker- eventkväll för din holistiska skönhet

 

 

 

En upplevelse – Kärlekens Omtanke!

I morgon är det Alla hjärtans Dag<3

Denna dag som så fint finns för att belyser vikten av att ta hand om varann. Ge dina nära kära tid, omsorg och i kärlek alldeles lite extra. Och förstås dig själv.

När du har kraft och energi så delar vi den bäst och lätt i massor.

Du vet väl att vi har Presentkort? En uppskattad present för omhändertagande <3

 

En annan  upplevelse om kärlek och omtanke jag verkligen kan rekommendera är en person jag var och lyssnade på i måndagskväll.

Daniel Mendoza.

Det finns mycket han säger av klokhet utifrån sin erfarenhet och upplevelse och han ger sannerligen energi genom att belysa möjligheter av att vi alltid har ett val. Du ska absolut ta möjligheten att se, läsa eller lyssna på honom.

 

En viktig motpol för att hålla balansen när vi så lätt och snabbt får så mycket information. Mycket som skrämmer oss och kan göra oss rädda. När vi blir rädda så kan vi också tappa kraft.

Därför är alla påminnelser kring val att välja kärlek, förståelse och omtanke kanske viktigare än någonsin. Inte för att ta bort det allvarliga som händer omkring, men just att vi har val också att välja gott – att välja se gott.

Han har bland annat, utöver att resa runt och ge föreläsningar, grundat en tidning med ENDAST goda nyheter – Good News Magazine. Hur härligt är inte det!!!

Dessutom skriver han böcker och har en podd som heter Kärlekens Omtanke.

Så vad kan väl passa bättre än att så här då direkt i Alla Hjärtans tid, ta dig tid, att lyssna på honom och låta dig fyllas av kärlekens omtanke.

Följa bara länken här och välj av hans inlägg.

Kärlekens Omtanke – Daniel Mendoza podd

Och håll glöden lysande. Ljus i mörkret finns alltid att ta sikte på!

Om man vill:)

Och snart kommer våren. Woop!

// Marie