Brukar du funderar över tiden och hur du förvaltar dina möten med dig själv och andra?

Jag vet inte hur du känner men efter mina snart 52 år på denna jorden så har jag, just där jag är nu i livet, kommit fram till att framtid är utvecklande och spännande. Av tiden som gått kan jag minnas och lära mig av. Tacksamt för att all livskunskap, på gott och ont, som jag väljer att reflektera över som berikat mig.

Men nuet, stunden nu, är det enda jag vet att jag har och det är alltid i sin grund jag som bestämmer hur jag vill förhålla mig till den.

Kanske är det just det där med att fått vara med och uppnått denna mitt-i-livet ålder som gör att jag än mer försöker ta vara på detta av nuet i varje möte med människor och med mig själv.

Jag brukar kalla det Tanke Känsla Handling! Något som jag själv varje dag försöker tränar mig på då tanken och intrycken är snabba och många.

Men som jag också har privilegiet att vägleda människor till, som söker mig och önskar hitta sina vägar till välmående, i min proffession som både hudterapeut och naturterapeut.

I det som jag genom mitt företag Derma Holistica kan få kalla ett jobb – att dela min kunskap, sprida och förhoppningsvis även berikar dig i ditt liv.

Inte genom att ha alla svaren men som vi inom Meginemetoden® säger ” Vi vågar ställa frågan så du kan hitta dina sätt och vägar som du i ditt hela liv kan må bra av”

Inom begreppet skönhet är det också för mig viktigt att just du får känna att du duger. Att du känner att du bär skönheten inom dig som också kan förstärkas utanpå.

Holistisk skönhet är ett begrepp som innefattar skönhet och välmående utifrån hela din person. Inifrån och utanpå.

Vi reagerar på intryck som påverkar våra känslorna.

Som vi vet kan vi inte påverka det som händer omkring oss alltid.

Men jag kan välja att påverkar min tanke kring hur jag ska förhålla mig till känslan som väcks utifrån minnen och erfarenheter av upplevelser jag har.

Den tanken är sen det som blir min handling i hur jag hittar kraft till att välja det som berikar mig i livet.

Jag säger inte att det alltid är enkelt, men det går att träna upp, och som all träning går det lättare allt efter som.

Och tid har vi så länge vi lever, just nu, och för mig är livet för kort för att vilja välja tankar som begränsar, förminskar eller föraktar mig själv eller någon annans agerande.

Alla har sin sanning och upplevelse och om jag ”går igång” negativt på deras – ja då blir jag helt säkert negativ själv har jag märkt. Negativt tar mycket mer energi, det får mig att tappa ork, än att tänka och handla med ett leende i sinnet.

Jag har vid några tillfällen i år fått möjligheten att skriva små texter kring min nisch, holistisk skönhet, i en av våra lokala tidningar.

Denna gången blev det ett, kanske man kan kalla det, mer filosofiskt inlägg kring tiden och orken.

En känsla som blev en tanke som blev en handling – i text.

Så här vidare bjuder jag in dig att stanna upp och läsa och kanske också reflektera över om hur du väljer, vill och kan påverka hur du förhåller dig av tid i tiden så här dagarna innan ett nytt år tar vid.


Stjärnor som ler – berör! 

Ögon som tindrar som stjärnorna glimmar. Inget berör väl oss mer än att få se detta hos någon annan.
Med några knapptryck så får vi det och hela världens händelser i vår hand. Vi kommunicerar hållbarhet och medmänsklighet i ett blink. Det är en häftigt tid att få vara del av. Snabb global kommunikation och information som utvecklar.
Vi lär oss om oss själva genom andra. Så snabbt, så mycket så det…utmattar oss? Vi känner större maktlöshet, rädsla, blir t.o.m. oberörda. Vi tappar mental och känslomässig ork, precis som den fysiska kroppen gör när vi springer för fort för länge. Vi söker egentid. Samtidigt känner många sig ensamma. Vi säger: Vi skulle ju träffas! Men tiden, var finns tiden och orken?

Vi transporterar oss snabbt och lätt över hela världen. Vi har mer bekvämligheter, vardagslyx och hjälpmedel än min mormor, som barn, inte ens i fantasin kunde tänka ut.
Ändå verkar kraften sina. Fler mår dåligt, upplever mindre av sam-tal, mer sällan som besök, än mindre spontant. Vi hör, vi ser, vi vill! Men hur ska vi orka! Att träffas, lyssna, med ögonkontakt, i talets nyanserade melodi med hela kroppsspråket. Var och en har ju sitt. Jo, så har det alltid varit. Alla drabbas av sitt.

Det kunskap visat i människans utveckling är att inget är omöjligt, allt är möjligt.
Så i detta dignande smörgåsbord av val i vår tid, på vår plats, så det är kanske det som är möjligheten. Att välja bort och välj till på annat sätt. Det är nämligen så finurligt ordnat av hjärna att, får vi lagom med intryck och möten, berör eller blir berörd av en klapp på kinden, hud mot hud, lyssnar med alla sinnen i närvaro, då slår den på sitt måbra-hormon helt av sig själv.

Stig Dagerman skrev i sin dikt “..stilla din häftiga själ endast en sak kan du göra, en annan människa väl, detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler..”
Mängden tid har inte ändrats. Vi ändrar. Stjärnhimlen finns. Medmänniskor finns i vår närhet – riktiga stjärnor med livskunskap. Stjärnor som ler, som ögon i mellan, som berör! Vackert från insidan och från utsidan! Det är häftig vardagslyx!

Marie Elnertz

Holistisk skönhetscoach

Derma Holistica


Med denna text önskar jag dig nu en fin och skimrande varande-tid i varje stund.

Att ni får mötas, berör och blir gott berörda av den stjärnglans du är och vill sprida.

Att du hämta kraft från närvarons stunder och fullt ut kan få leva som den stjärna du är.

Ger tid av det lilla, som blir det stora, av att vara tillsammans i närvaro.

Du är en stjärna på att vara du – tillsammans fyller vi hela himmlavalvet av strålande stjärnor.

 

 

Leva nu, väl, strålande och innerligt och jag önskar dig ett Gott slut på 2018!

Samt ser jag sen fram i mot ett spännande Gott Nytt 2019 med fler vackra möten i stunderna!

// Marie

Vill du läsa mer om min verksamhet besök gärna hemsidan http://www.dermaholistica.se