Visst kan man inte bli annat en glad bara av att se hur dessa sprängfyllda godingar från naturens skafferi lyser av sina mättade färger.

Detta är en sallad som en symfoni av näring till din hud.

Så välkommen att prova och njut av en härlig färgboostsallad som också är en riktig glanssallad till huden från insidan och ut.

 

 

Rödkål – det är väl ingen som missat kålens alla fantastiska egenskaper av att äta.

Av alla dessa underbara kålsorter som finns så ser man ju verkligen hur proppfull av färg just rödkålen är. Den bokstavligen dryper av mörkt purputfärgad kåljuice när man strimlar den.

Denna juicen har höga halter av antioxidanter som C, E och A vitamin och fytokemikalier

Av all sin naturliga glans så håller dessa huden mjuk, smidig och återfuktad.

Dessutom främjar den produktionen av kollagen i huden, vårt fiberprotein som håller huden, håret och naglarna men också annan vävnad i kroppen elastisk och smidig.

 

Apelsiner – känd för sina C-vitaminer.

Antioxidantern som skyddar mot fria radikaler som är en orsak till att vår hud åldras. C-vitamin är också kapabel till att skydda våra cellers DNA men hjälper även den kollagenet i huden. Så denna vitamin förebygger ålderstecken i sin fullaste kraft.

 

Granatäpple – Den gör verkligen vår hud fräsch och rosig.

Dess fylligt röda saft är proppfull av ett ämne som heter polyfenol. Ett annat ämne som motverkar fria radikaler och dessutom hjälper till att jämna ut fina linjer och är återfuktande till huden.

Solrosfrön – innehåller en massa E – vitamin.

Fröna som ökar hudens elasticitet och kan skydda hudens yttre lager från solens skadliga strålar.

Pumpafrön – rika på mineralen Zink.

Påskyndar hudens förnyelse och skyddar hudens cellmembran. Även detta frö har en god inverkan på din kollagenproduktion.

På hela härligheten har jag en olivolja.

Blandat med saften av citron, också den c-vitaminhaltig, och som dessutom har en lätt avgiftande egenskap precis som kål faktiskt också har.

Att hjälpa kroppens reningsorgan har också en fin effekt på huden.

Sen förstås…..lite havssalt och svartpeppar för att lyfta smakerna.

Woala!

Nu kan du njuta en lättgjord rödkålssallad som håller i flera dagar i kylskåpet och ger gott med kraft och glans till din hud -inifrån.