Inget är väl så sockersött som kärleken.

Alla hjärtans dag – tänk va:))

att vi en hel dag har extra fokus på kärleken och hjärtats kraft.

Kärleken som vi alla så väl behöver och som är en gåva att både få ge och en rikedom att få ta i mot. En hel dag – att hylla denna starka kraft som vi väl önskar ska ge den effekt att den med sin dag i fokus kan få fyllas till bredden och höjden, sippra över och flöda ut på alla andra dagar i våra liv.

Kärlek ger ju sitt uttryck i många former. Jag tänker bara här lite snabbt ge ett enkelt men så gott recept, jag lovade på mitt Instagramkonto, att dela med mig av när jag gjorde dem i går kväll.

Jag kalla dem Skönhetsbollar med kärlek  -så klart hjärtformade dagen till ära:)

 

Så här gör du!

De är sprängfyllda med blåbär som med sina antioxidanter kan stärka, är sammandragande och lugnande på de allra minsta kärlen, de som går längst ut i de minsta ändarna av blodsystemet, kapillärerna.

Dessa mixar jag med mandel och olika nötter, beroende på vad jag har hemma, till en slät massa. Dessa olika nötter med sina fantastiskt välgörande fettsyror som gör gott för kroppen på flera olika vis.

Mixa dessa så det blir som en fast massa som håller i hop så man kan forma små bollar eller då…hjärtan:).

Detta är den enkla grunden.

Sen kan man ju då balansera mängden och tillsätta annat som gör dessa naturligt goda sötsaker lite mer smakfulla.

Jag valde att rulla dem i kokosflingor men tog också i lite kokosflingor och kokosfett ( nyttigt sådant som dessutom binder lite mer).

Sen tyckte jag att lite sött utöver kunde de nog få, men ville inte tillsätta vanligt socker, utan valde ett spännande socker jag tagit hem för att prova – Kokosblomssocker!

Ett socker som ska vara lite snällare mot kroppen. Men man kan säkert använda annat med, som tex honung.

 

Mixa din favorit

Annat som jag tänker man kan preppa av skönhetsgivande ämnen i dessa godbitar är tex

Gurkmeja – är renande och inflamationshämmande.

Pumpafrön – innehåller den hudstärkande mineralen zink.

Ingefära – ger lite sting i och ökar genomblödningen.

Mörk choklad – smält och rulla dem i  – choklad gör oss lugna och har också massa vackra antioxidanter i sig…..och inte minst lite lyckliga och kärleksfulla känslor:)

 

Säkert kommer du på och hittar dina specialliter och jag tog en kopp gooooott te från Pukka -Blackcurrant Beauty till. Ett mjuk lite syrlig örtte med smak av svarta vinbär<3

 

 

 

Kärleken går via magen sägs det och vi blir vad vi äter;)

Inget är väl så sockersött och underbart vackert som kärleken själv och så mat lagad med kärlek till dem vi älskar.

Så hoppas ni nu provar och njuter tillsammans med någon kär av dessa Skönhetsbollar som kan stärka både känslan, kroppen och din hud.

Jaha ja….nu blev det många skrivna kärlek, 10 tror jag faktiskt och rättstavat ;J

fast…..jag säger som Nalle Puh – den lilla björnen med det stora hjärtat….

 

Är du vidare intresserad av sockret jag nämnde eller bra Gurkmeja – så välkommen att höra av dig.

Och vet ni….i morgon ska jag träffa och gå utbildning hos Greath Earth som gör och tillhandahåller bra produkter av kosttillskott sedan 30 år tillbaka…de som har dessa två produkterna och mycket mer nyttigt…….så vi får snart se vad som mer kan komma fram av redskap för skönhet från Insidan och på Utsidan;) Spännande är det!

http://greatearth.se

//Marie


Vill du ha mer vardagliga inlägg från Derma Holistica så följ mig gärna på Instagram @dermaholistica.se


Välkommen att höra av dig till mig, Marie.

Jag driver det holistiska skönhetsföretaget Derma Holistica. Hos mig på salongen och i Butiken kan du få uppleva hudvård och makeup och som jobbar Deep Skin Organic. Det innebär med naturlig hudvård som jobbar djup i huden alla skikt – i behandlingar med Maria Åkerbergs produkter. Samt andra vägar som jag anpassar efter just dig och dina behov av att lyfta fram ditt vackraste av du- från insidan och på utsidan.

Här kan du läsa mer: http://dermaholistica.se/om-derma-holistica/