Brun utan sol, BUS, det är en uppiggande färggivande skönhetsprodukt så här års om man känner sig lite blek och ”transparent” i huden. Ett fint allternativ när man inte känner för makeup.

Tycker du det är svårt att applicera och få en jämn ton på huden? Här kommer några tips på hur du kan lyckas bättre.

 

 

1. Peela alltid huden innan.

Vårt yttersta hudlag, hornlagret, betår av döda hudceller – celler som är på väg att falla av. Vi tappar faktiskt ungefär 30 och 40 000 hudceller i timmen!!!

Därför är så klart en peeling A och O som grund för att lyckas för en jämnare ton som varar ett tag.

Peeling slipar hudytan milt så den blir mjuk och jämn.  Peelar man inte bort torrheterna innan applicering så är det risk att färgämnet i brun utan solen fäster lite mer där det finns gamla hudceller.

Glöm inte ta lite extra på armbågar och knä som kan ha ännu lite torrare yta.

Tänk också på att inte ha för grov peeling och att den är anpassad för ansikte respektive kropp och din hudtyp.

 

 

 

2. Smörj in huden med fukt.

Där efter är det viktigt att applicera en fuktkräm på huden så den får en jämn återfuktning. Annars kan brun utan solen fastna mer där du är torrare och färgen ”koncentreras” och flammighet kan uppstå. Även här är det bra att ge lite extra omsorg till knä, armbågar och fötter/händer.

Jag brukar även smörja lite extra fuktkräm mellan fingrarna för att minska infärgningsrisken där, men du kan ju även använda handskar av plast:)

 

 

 

 3. Applicera BUS.

Jag brukar börja appliceringen nerifrån och delar in kroppen i områden, underben, lår, mage, under- och överarmar, dekolletage och rygg och sen ansiktet. Jag tar bara en liten klick i taget då jag tycker det är lättare att behålla ”kontrollen” så.

Fötter, knä och armbågar sveper jag bara lite lätt över och tona ut den där.

Det samma tänker jag i ansiktet. Var lite försiktig runt bryn och hårfäste, där det också lätt fastnar mer och kan lämna ränder.

När appliceringen här är klar så tar jag ett litet svep över fotryggen, ner mot tårna, och likadant på händerna. Därefter sköljer jag av handflatorna försiktigt och tonar ut den kräm som finns kvar för att undvika kanter på händerna.

Låt produkten torka innan du sätter på dig kläder ( gärna kläder som du inte är jätte rädd om) som inte sitter åt för hårt. Det tar några timmar innan du har uppnått full färg och vill du ha en djupare ton så upprepar du appliceringen efter ca 8 timmar.

 

 

OM du får missfärgningar på t.ex. händerna så kan du prova att gnugga en citronklyfta eller lite bikarbonat utspätt i vatten på fläckarna. Det är tydligen ett gammalt husmorstips som sägs kunna bleka.

 

1 2 3 produkterna jag rekommenderar!

 

 

  1. En peeling jag gillar är Maria Åkerbergs Body Scrub ( svart tub i bild) som är en löddrande scrub till kroppen med aprikoskärnor och jojobaolja. Den innehåller även eterisk olja från grapefrukt, rosmarin och kanel som ”sätter fart” på hela kroppen. Den ger en ren och fräsch känsla och har ett överkomligt pris i sin 200 ml tub för 169 kr.

 

 

 

Till ansiktet använder jag till detta ändamål AHA Jojoba Scrub. Den innehåller korn av Jojoba och mjölksyra, AHA, som löser upp perfekt. Denna kostar för 100 ml 169 kr.

 

Bra att veta att båda dessa även finns som reseförpackning i 30 ml:).

 

 

 

2. Min absoluta fukt favorit till kroppen är den lyxiga Body Lotion Beautiful med eterisk olja från Apelsin och Kardemumma som gör huden mjuk och väldoftande.

Till ansiktet har jag den här ansiktskräm som är bäst till min hudtyp – Mogen – Face Lotion More!

Utsedd av konsumenterna till vinnaren i Organic Beauty Awards 2016 som årets bästa naturliga produkt. Den är riktigt riktigt bra och omtyckt av många som ni förstår;)!

 

Så till produkten som är händelsens centrum.

 

 

3. Maria Åkerbergs Brun utan sol –  Tan In A Bottle som är lätt att applicera och har en behaglig doft som ger lagom mycket färg.

Den ger en så där lite fräsch och frisk nyans.

Vill man ha mer färg då kan man bara upprepa och applicera mer. 100 ml kostar 169 kr

….och så klart….. den innehåller också ENDAST naturliga och ekologiska ingredienser.

Som alla dessa produkterna gör:).

 

Så där… nu kör vi väl på med denna sortens vår BUS, för lite färg ;)…. det piggar alltid upp:))))

Kram Marie