Nu är alla sköna helger över och så här i årets första blogginlägg startar vi med gröna sköna livsessense tips. Men först…tack…tänk… att jag vågat..en inre seger!

Vilket fantastiskt roligt år det har varit!

Nu har vi vilat, njutit av vackra stämningsfulla stunder och myst med nära och kära. Det har jag och jag hoppas och önskar att ni fått möjlighet att göra det samma.

I stunderna av helgernas relaxtid har jag tittat tillbaka på året som gått. – Detta första hela året med företaget Derma Holistica – och jag känner min egen lilla inre seger faktiskt till att jag så här mitt i livet vågat göra detta – ”kasta mig ut” i detta egna företagandets på många sätt otrygga och osäkra marker – meeen så kul!!!

Alla fina möten jag fått med er där ute, nya platser, kurstillfällen, hemma hos evenemang, förtroliga samtal, behandlingar. ljuvliga hudvårdsprodukter och inte minst glädjen ni gett mig.

Ni följare och kunder har verkligen tagit i mot mig sååå fint. Det är jag ödmjukt tacksam för och jag sitter här nu och njuter av detta med ett litet lätt saligt leende på läpparna. <3

Efter relax kommer rörelsen igen.

Att få pausa lite i mörkertiden och reflektera, försöka ta lärdom av erfarenheterna livet ger och att hitta ny frisk energi, det är stunder jag prioriterar. 

De behöver inte alltid vara långa, men de måste få sitt rum, sin tid. Där hämtar jag kraft och de måste alltid få komma åter och åter.

Återhämtningstid – att få ta hand om mig så där lite extra mycket och snällt:)

Sova lite mer, promenera, äta snällt (så gott det går i mellan allt gott som helgerna lockar med 😉 )  och annnnndas!!

Att skapa andrum för ny rörelse.Det väcker lusten och viljan till livet!

Så nu kör vi 2017 !!!

Håll ett höga så du inte missar för vi vågar redan nu lova flera sköna nyheter för både inre välmående och yttre skönhet detta året:)

Mer om detta kommer snart och lite då och då.

MEN NU

Mat för livskraft – inre skönhet.

Ska inte bli långrandig men vill dock skicka med ett lätt och bra ”odlar” tips för skönhet du kan göra hemma nu.

Grodda! Det behövs bara en burk  (eller groddburkar finns att köpa) och ett finmaskigt tyg eller nylonstrumpa, ett gummi band och allsköns bönor, linser, nötter och frön.

Sen är det bara att sätta i gång.

Här har jag groddat mungbönor. De är enkel att grodda och de flesta gillar smaken.

Hur man gör

Jag mätte upp 1 dl och sköljde dem noga, lät dom stå i blöt i ca 8 timmar. Där efter slog jag av vattnet och sköljde dem 3 gånger per dag.

Sista timmarna lätt jag dom stå i ett fönster för att de skulle få lite grön färg på topparna. Det tog tre dagar allt som allt, sen var det klart att börja mumsa i sig, krispigt och friskt, och de håller ca 4-7 dagar i kylskåpet.

Mungbönsgroddar sägs vara extra bra för hud, hår och naglar. Groddar är en relativt billig och i allra högsta grad livgivande föda, sprängfylld med vitaminer och antioxidanter. De innehåller C., D- och B17-vitamin, folat, järn, zink och kalcium samt fibrer.

Inom naturmedicinen kallar vi dessa essensegivande mat – alltså mat som ger extra mycket livskraft.

Det kan man ju nästan se med blotta ögat hur mycket kraft där är i när dom gror så fort:))).

Visst har dom med lite fantasi P: en viss likhet med en annan livgivande kraft – som har svansen på huvudet;)

Annan mat som stärker livskraften är t.ex. gröna grönsaker och mat från havet som fisk, skaldjur och alger. Tänk bara på att så här års ska vi på denna breddgraden försöka att inte äta maten för kall, alltså gärna lite varm mat, det sparar på krafterna för kroppen nu när det är kallt ute.

Alger på en Söndag

Och på tal om alger ja…dom är livgivande att använda även på huden…så i kväll blir det Face Mask Spirulina – den nyaste masken från Maria Åkerberg med just bla Spirulinaalger i som renar och stärker. Passar alla hudtyper – män som kvinnor. Finns i butiken….så klart:)

Min hud säger JA tack!! Så nu mot Hemma SPA mys denna söndag.

Vill du föresten var med på en SPA kväll där vi laddar oss med lite lyxig, varm, skön livskraft både på insidan och på utsidan, då ska du läsa mer om den möjligheten här http://dermaholistica.se/pa-gang/

 Jag är säker på att det också blir en härlig kväll:)

Men nu börjar vi fortsättningen på denna sköna kväll <3

/Marie