levande-ljus

Hudvård finns inte bara i små burkar utan kan finnas rakt framför näsan – ute mitt i andetaget och i ande(nings)tid tänds ljus.

Här om dagen tog jag tillfället i akt, släppte mitt arbete, och gick ut en stund till mina odlingar. Det är mycket där nu som ska nattas inför vintern.

Jag är inget stor fan av kyla men med mössan nerdragen över öronen var det skönt att kunna komma ut och andas in den friska höga luften och få möjlighet till lite dagsljus och njuta av de sista vackra färgerna på träden. Betrakta och insupa naturens sista suck för året innan sin vintervila för återhämtning för kraft till nästa vår….

När jag gick inom mitt växthus för att röja ut så ser jag att det fortfarande finns vindruvor kvar som klarat kylan fint. Dom smakade ljuvligt sött och gott och jag stod där med ett saligt leende på läpparna och mumsade en stund och kom att tänka på hur bra detta lilla röda bär är för huden.

img_1158

Ämnet ger spänst.

Druvornas frön innehåller ett antioxidant ämne som styr åldrandet. Detta ämne, resveratrol, hjälper till att upprätthålla en frisk hud. Druvorna och deras frön innehåller en bra mängd antioxidanter. Vitamin A, C, B6, kalium, kalcium, järn, fosfor, folat, magnesium och selen samt flavonoider. Lär vara 50 gånger mer potent än vitamin E och 20 gånger mer kraftfull än vitamin C. Detta bidrar till att skydda huden från föroreningar och toxin skador. Detta är också användbar vid reparation av kollagen. Fantastiskt litet superbär 🙂

img_1452

Kollagenet bildas i det mellersta hudlagret, läderhuden. Den delen i huden som man skulle kunna likna vid själva fjädringen i en madrass. Där samarbetar det med elastin för att bilda en stark och smidig hudstruktur och som hjälper till att hålla huden spänstlig och slät.

Så att äta röda vindruvor kan ju göra att stunsen i ”madrassen” håller i sig lite längre;))

img_1426

Andas och grimaser.

Ett annat sätt att behålla spänsten och strukturen är det här…och ja..i dessa Halloween tider

kan man ju bli lite skräckslagen av denna grimas-uppsynen!

Men jag kan våga lova att den är alldeles ofarlig…och jag med;) Det är ansiktsyoga.

Ser du skillnaden på bilden här under…vänster bild är innan och höger är 30 sekunder yogapossition senare.

img_1425

På bilden syns det mest vid brynet, men ett litet lyft blev det allt.

Små knep för att lyfta blicken och så klart ger det också närvarotid bara till sig själv och annndaaaas.

Ganska grundläggande och vitaliserande i sig, eller hur?

Finns lite olika sådana här övningar och mer om detta och en massa annat kommer det att bli på eventet ”Din Strålande Dag” söndagen den 4/12. Det blir inomhus denna gången i Boalts Byggdegård.

Mer information och detaljer kommer kring anmälan och program snart.

I tiden av tiden i tiden.

En fundering kring traditionen…..

oga-halloween

Halloween – Alla Helgon – Alvablot – denna tid i november då dimmorna sägs vara tunna mellan världarna. Världarna mellan hos, här nu levande, och de världar där våra fornlevande är.

Oavsett vad man har för tradition, tror och kallar denna tid, så är det tiden för att helga dom som lämnat detta jordeliv.

Döden är för många otäck och skrämmande, något mystiskt och slutgiltigt, men också ofrånkomligt för allt levande och drabbar oss alla.

Halloween traditionen som brett ut sig över vårt land är ett exempel på en tradition som först och främst verka bygger på det som skrämmer. Att skrämma bort det farliga genom att se och skapa läskigheter, otäckingar, så att det otäcka håller sig borta.

Eller tycker vi bara att det är lite kul att få spöka ut oss och få ha lite fest, inget fel med det. I bland kan skoj och bus hjälpa oss i saker som är allvarliga och svåra.

Som makeup artist och i mitt skapande av målningar kan  jag såklart fascineras kring alla fantastiska tekniker och makeupen som skapas i denna tiden. Makeup ÄR ju kul och kreativiteten verkar inte sätta några gränser här. Många helt fantastiska kreationer!

Tänd ett ljus och låt oss minnas.

Ämnet i sig är ju dock inte bara kul då död för dom flesta inte skulle definieras som ”kul”.

Det kan väcka känslor som i bland kan kännas jobbiga. Sorg och saknad är en del av livet och nu får vi möjlighet att stanna upp i den. Det är en fin tid till att stilla sig och sända en tanke till dom som gått före oss, som funnits runt oss, påverkat oss och gett oss fina upplevelser, erfarenheter och kunskap.

Att få helga dom i tacksamhet, tända ljus och minnas. Kanske gråta en stund. Att fälla sina tårar är ett sätt att släppa taget och det sägs rena själen. Och visst känns det oftast lite bättre när vi får gråta en stund. Saker lättar liksom.

Denna tradition till reflektion om livets förgänglighet känns också viktig tänker jag för att sen kunna vandra vidare i detta livet.

Att stanna upp, vara närvarande i denna stunden för att sen släppa taget med tiden och gå vidare mot nya årstider och traditioner, tills cirkeln sluts igen i årshjulet, i elementet Luft, som är ålderdomen och visdomens tid och infaller nu.

Var sak har sin tid, allt lika viktiga för att upprätthålla balans.

Så visst är det bra att vi kan få välja att göra lite av varje, skoja, klä ut oss och busa men också tända ljuset, stanna upp, känna tacksamhet och minnas och hedra våra kära en stilla stund. Det ska jag göra nu tillsammans med en pumpa som väcker mina vackraste av minnen.

Dom läskiga får vänta.

Tingelingljus i mörkret <3

pumpa-img_1197